HTML

Friss topikok

Címkék

alternatív megoldások (1) anyanyelv (1) attila juhász (9) babakelengye (1) bankkormányzó (1) boris tadić (2) dejan šoškić (1) devizahitelek (2) drogellenes tribün (1) egészségügy (1) egyház (1) elnökjelölt (1) Emmausz fiúkollégium (1) eredmények (1) esélylatolgatás (1) EU (1) európai integráció (3) eu csatlakozás (1) félelemkeltés (1) fiatalok (1) forgalmi adó (1) frakció (1) gazdaság (1) hiteles tájékoztatás (1) igazságügyi reform (2) jelena trivan (1) kábítószer (1) kampány (1) kampánybusz (1) keresztény egyház (1) kisebbségi érdekek (1) kisebbségi politizálás (2) koszovó (2) kovács elvira (12) közbeszerzési törvény (1) közgazdaság (1) köztársasági elnökjelölt (1) kultúra (1) legfelsőbb bírói tanács (1) magyar (1) magyar fordulat koalíció (2) május 6 (5) mandátumok (1) marketing (1) mnt (1) Muzslya (1) nagybecskerek (1) nagyberuházási alap (1) német zsolt (1) nemzeti öntudat (1) oktatás (2) oliver dulić (1) orbán viktor (1) pásztort istván (1) pásztor istván (1) politika (2) politikai etikett (1) politikusok (1) program (2) szélsőség (1) szentmihályi iskola (1) szerbia (2) Szerb Megújhódási Mozgalom (1) szerb nemzeti bank (1) szivác (1) szlogen (2) téves számla (1) törvénymódosítás (1) újhelyi ákos (10) vajdasági érdekek (1) vajdasági költségvetés (2) vajdasági magyarság (4) vajdasági magyar érdekképviselet (1) vajdasági magyar közösség (2) vajdasági magyar média (1) választások (19) változásmenedzsment (1) varga lászló (9) vmsz (2) VMSZ (20) Zenta (1) Címkefelhő

Lehetetlenkedő csodavárók

2012.03.29. 18:44 Attila Juhász

Zenta-hid.jpgAd hoc összegzés a vmsz-t kitúró zentai önkormányzati struktúra  elmúlt két évéről

A zentai Demokrata, Ligás és Ráczszabós koalíció öntömjénezése a választások közeledtével az egeket és a választópolgárokat ostromolja.

Nézzük az érem másik oldalát!

Az összefoglalót kezdhetném népmeseszerűen: egy szép napon, két évvel ezelőtt összefogott a sánta, a vak és a süket, kitúrva a legkisebb szegény legényt, hogy elirányítsák városunkat, Zentát... de úgy gondolom jobb ha a méltatlan metafórák helyett maradok a tárgyszerűségnél.

Miben tartotta magát Zenta kiemelkedőnek az elmúlt időszakban? A legkritikusabb években is voltak fejlesztések az egészségügy, az oktatás és a művelődés terén. Regionális központnak éreztük magunkat a Tiszamentén. A kórház megmaradását bebiztosítottuk, bővült, a diagnosztikai felszereltség javult, az egészségházakkal együtt folyamatosan tatarozva lett, a beteg ellátás és betegség megelőzés pedig valóban szinvonalat mutatott. Az elmúlt két év nagy eredménye(?), hogy a választási kampány előszeleként a kamenicai intézettel együttműködési kezdeményezés született a sürgős szívproblémák ellátásáról és az egészségházat különválasztották a kórháztól, mert a törvény erre kötelezte az egészségügyi központokat, mint amilyen a zentai is volt. Ez azt jelenti, hogy újítás történt egészségügyi téren, de lényegi beruházás vagy új elképzelés semmi.

Az oktatásban történt-e valami, amivel büszkélkedhetnek? A budapesti kertészeti egyetem kertészmérnök képzését idehoztuk, az egészségügyi iskolát újra megalakítottuk és még gyógytornász szakkal is bővítettük, megalakult a Bolyai Tehetséggondozó gimnázium és kollégium, a zentai Gimnázium épületét tartaroztuk és felújítottuk. Mindez eltörpül az elmúlt két év néhány iskolai illemhelyének felújítása és az egy darab műfüves  sportpálya mellett... ugye??

A kultúra terén sem teremtek rózsák. A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet megálmodása és megalapítása, a Zentai Magyar Kamaraszínház létrehozása sem viszonyítható azzal, hogy a legnagyobb művelődési projektumja a jelenlegi struktúrának az volt, hogy a zentai szerb amatőr színjátszóknak a zentai színház udvarában adományoztak állandó telephelyet. Gratulálok hozzá!

Elfogadom az érvet, hogy jelenleg nem az oktatás, a művelődés vagy az egészségügy ügye a legégetőbb, de mondjanak egy olyan új munkahely teremtő beruházást, amelyikhez a jelenlegi zentai vezetés bábáskodott. A képviselő-testület ülésén annak tapsoltak a hatalmi struktúra képviselői, amikor csődbe jutott az egyik nagyvállat Zentán. Soha nem tapasztalt méreteket öltött a párttagság alapján való munkába állítás a jelenlegi koalíciós hatalom időszakában a közszférában.

Nívótlanná tették a közéletet. Bebizonyították, hogy nem különbek ők sem a Deákné vásznánál. Sőt!

Rájöttek, hogy a visszafelé mutogatás már nem jelent igazolást a tétlenségre, mert a szavazópolgár nem gyengeelméjű, és emlékszik.

A Fő téri szökőkút építésének közösségi akaratot mellőző építése, a park fáinak kivágása, a Szentháromság szobra helyére és a valamikori Szent István templom alapjaira tervezett filagória gyors kiviteleztetése, akár a törvényes keretek mellőzésével is, csak azt célozza, hogy legyen valami emlékműve ennek a garnitúrának is.  Május 6-ig semmi sem drága nekik és bármit megtesznek amiben érdeket látnak és amitől szavazatot remélnek. Tehetik, mert még van 16 képviselőjük a helyi Képviselő-testületben...Akik ehhez kíbicelnek, azok a lelküket és elveiket már régen kiárúsították.

Alapvető igazság,  aki ahogyan él, úgy ítél.

A helyi reklámújság nemrégi vezércikkének a címe az volt: Csodára várva. Remélem rajtuk már a csoda sem segít...

komment

Címkék: oktatás kultúra egészségügy attila juhász VMSZ Zenta

A bejegyzés trackback címe:

https://politikusok.blog.hu/api/trackback/id/tr924347046
süti beállítások módosítása