HTML

Friss topikok

Címkék

alternatív megoldások (1) anyanyelv (1) attila juhász (9) babakelengye (1) bankkormányzó (1) boris tadić (2) dejan šoškić (1) devizahitelek (2) drogellenes tribün (1) egészségügy (1) egyház (1) elnökjelölt (1) Emmausz fiúkollégium (1) eredmények (1) esélylatolgatás (1) EU (1) európai integráció (3) eu csatlakozás (1) félelemkeltés (1) fiatalok (1) forgalmi adó (1) frakció (1) gazdaság (1) hiteles tájékoztatás (1) igazságügyi reform (2) jelena trivan (1) kábítószer (1) kampány (1) kampánybusz (1) keresztény egyház (1) kisebbségi érdekek (1) kisebbségi politizálás (2) koszovó (2) kovács elvira (12) közbeszerzési törvény (1) közgazdaság (1) köztársasági elnökjelölt (1) kultúra (1) legfelsőbb bírói tanács (1) magyar (1) magyar fordulat koalíció (2) május 6 (5) mandátumok (1) marketing (1) mnt (1) Muzslya (1) nagybecskerek (1) nagyberuházási alap (1) német zsolt (1) nemzeti öntudat (1) oktatás (2) oliver dulić (1) orbán viktor (1) pásztort istván (1) pásztor istván (1) politika (2) politikai etikett (1) politikusok (1) program (2) szélsőség (1) szentmihályi iskola (1) szerbia (2) Szerb Megújhódási Mozgalom (1) szerb nemzeti bank (1) szivác (1) szlogen (2) téves számla (1) törvénymódosítás (1) újhelyi ákos (10) vajdasági érdekek (1) vajdasági költségvetés (2) vajdasági magyarság (4) vajdasági magyar érdekképviselet (1) vajdasági magyar közösség (2) vajdasági magyar média (1) választások (19) változásmenedzsment (1) varga lászló (9) vmsz (2) VMSZ (20) Zenta (1) Címkefelhő

Balkáni Fordulat koalícó

2012.03.13. 17:11 Attila Juhász

szandzsak.jpgMohammed szakállára mondom, ezeknek már semmi sem szent.

Tudjuk mindannyian, hogy Allah hatalmas (Mohammed az ő prófétája), de néha mégis meglepődünk...

A Magyar Fordulat két prominens vezetője Rácz Szabó és Csonka újabb pálforduláson megy keresztül. Ráébredtek, hogy a szandzsáki (raškai) bosnyák (mohamedán) közösséggel karöltve mehet a kisebbségi magyar is a területi, nemzeti és perszonális jogok hetedik mennyországába.

Legújabb fondorlata a két tagságtalan pártvezetőnek, hogy a Novi pazari Zukurlić mufti köré csoportosuljonak a szerbiában élő kisebbségiek, szlovákok, horvátok, macedónok és mi magyarok, hogy így valósuljon meg a kisebbségi markáns képviselet Szerbiában. Mert hát egy a bajunk, kisebbségiek vagyunk – állítják .

Nagyon elkedvetleníthette őket, hogy a látszat-magyarságtömörítő egyesülésük ellenére Magyarország miniszterelnöke egyértelművé tette, hogy kit támogat (a VMSZ-t). Annyira kedvüket szeghette a hír, csalódtak nemzetben, Istenben és hazában, hogy a Novi pazarig meg sem álltak (és a muftinak felajálták életüket és vérüket, mert szavazatokat és pénzt sehonnan sem tudtak). A szandzsáki bosnyák közösség egy homogén tömb, erős nemzeti és vallási öntudattal. Érthető a számítása nemzetpolitikai kalandorainknak. Ha már szülővárosukban sem tudnák összeszedni a látszatkoalíciójukban rájuk eső támogatói aláírás részt a köztársasági parlamenti választások lista-állításához, akkor kell egy nagy és erős szövetséges, akinek meglesz a szükséges támogatottsága, de elég messze van ahhoz, hogy messziről jött ember azt mondhasson neki, amit akar.

Tragikus hogy a politikai kalandorság még mindig jelen van a vajdasági magyar közéletünkben. A politikai megkapaszkodás, a porondon maradás mindenféle bűvészmutatványt, ámítást és csalást eltűr egyesek szerint. Csinálnak valamit, amiről utólag megmagyarázzák, hogy miért jó nekünk, magyaroknak, és nem célt jelölnek ki és programot valósítanak meg, amivel a közösség ügyét valósan szolgálnák.  A közéleti szerepmegtartás szerintük minden eszközt szentesít. Szerintem pedig nem. Következetes, kitartó és szakszerű politikai irányvételre van szükség, ami mostmár egyértelműen kitapintható.

Amíg mi a Vajdasági Magyar Szövetségben a civil szervezetekkel és történelmi egyházainkkal egyeztetünk a szerepvállalásról és a választási programról, mások a Balkán közepén akarják a magyarságot megváltani.

Mohammed szakállára mondom, ezeknek már semmi sem szent.

komment

Címkék: választások vajdasági magyarság magyar fordulat koalíció attila juhász VMSZ

A bejegyzés trackback címe:

https://politikusok.blog.hu/api/trackback/id/tr514314483
süti beállítások módosítása